sköna maj välkommen!

Idag är det valborgsmässoafton (och kungen och Jennies födelsedag) och det betyder att jag och kören ska frysa, sjunga en drös vårsånger och sen bli jättevarma när brasan tänds. Det är tredje året jag sjunger nere på Strandvik men jag kan fortfarande inte texten till den där himla sången med trasten orren och lärkan!! Min tunga hinner inte med! fort ska det gå också...Jag har övat idag på jobbet men andra versen sitter inte. Vet inte vad som kommer innan "se hur dom silvriga bäckarna små.." vi får se hur det går. I värsta fall ställer jag mig bakom alla andra så jag inte syns. Får väl gå upp, leverera snabbt och snyggt och sen dra hem.

Sen är det där med att man ska ha studentmössa på sig. Gillar inte det. Motvilligt hade jag den förra året men det känns töntigt.

Kom och kolla när jag står där och skäms vettja! Strandvik, Gustavsberg

pust

Mina vänner Erica, Mattias och Sigge ska flytta. Men innan ska dom renovera hela lägenheten.

Det här med renovering...GÖR DET INTE! När jag blundar ser jag högar av kartonger märkta med "Rationell 512.245.59, 146.206.60"  "Ståt 073.13.254" osv....lådor, luckor, skruvar. Överallt! Men det är inte bara slit och släp. Att sätta ihop IKEA kök kan vara mycket underhållande. En liten kökslåda tog ca 30 min att få dit och vi räknade fel, skruvade fel, satt eller låg i obekväma ställningar och monterade (i korta och tajta kläningar...) öppnade fel kartonger, tyckte att IKEA var dumma i huvudet för att dom hade glömt att leverera vissa lådor, luckor osv...det var nog vi som var dumma i huvudet och inte IKEA...
Imorrn efter jobbet ska jag upp igen. Nån måste ju ta hand om Erica...haha...
Men nu börjar det bli ett kök och snart ett ursnyggt hem! Jag ser fram emot den grymma inflyttningsfesten!


era jävla yankees!!

Ge mig nya Grey's NUUUUUU!!!!!

Åldersnojja!

Jag har tänkt mycket på det här med ålder. Kan vara för att jag fyller 25 i sommar. Just 25 känns så speciellt, ingen ålder i sig men det är nästan som en magisk vuxengräns. Är man 25 så borde man minsann vara vuxen. Det finns liksom inga ursäkter längre. Jaja, jag vet att det är jag som larvar mig nu. Det är klart att man kan vara vuxen om man är under 25, och om man inte är det så är det väl inte hela världen (se man på, en vuxenmening mitt i allt 24-års dravel...) men ÄNDÅ! Det är svårt att förklara.
Jag har länge haft en generell plan över mitt liv med vissa "hållpunkter".  Tänker verkligen inte dra alla men här kommer en: "När jag är 35 ska jag ha fött färdigt mina två barn". Hallå?! 35? Det börjar tydligen bli lite småbråttom...

Mitt i min åldersnojja så börjar tjejerna i laget fylla 18. 18!!! dom är överlyckliga att få gå på kroooooogeeeen, dom tycker att stureplan är det häftigaste som finns och vill åka på kryssning med herrlaget. Så. himla. snart. 18. år. Och en del av mig vill också vara med!!  Jag vill också vara snart 18 och ha "jag är snart 18 år och det är såååå jävla cooolt och jag blir typ Vuxen och jag får gå på krooogen (fast man kommer ju knappt in nånstans under 20) och livet är fan gryyyymt"-känslan. Det var stort. Då.

Visst, det är kul att drömma sig tillbaka ibland men jag fyller nog hellre 25 än 18 år i sommar (om jag hade möjligheten att få välja). Jag får ju leka tonåring på träningarna med mina små valpar...alltid nått.

gnälltime

Jag är fortfarande jätteförkyld och jag måste bara gnälla lite över det. Ännu ett blajinlägg men jag är inte lika bra som vissa andra bloggare som bara skriver vettiga inlägg med tydliga syften. Mitt syfte med detta inlägg är att gnälla och försöka framkalla lite sympati.
Alltså, jag är sjuk. Våldsamt snorig och jag känner hur bacillerna börjar krypa ner i halsen och burra in sig. Blä! Igår låg jag i soffan hela dagen (utom ett ångestladdat besök på konsum) under ett täcke. Kollade sm-finalerna (gulden kom hem till sthlm och mina älsklingslag; Balrog och AIK!!) och massa annat trams på tv. Lagade mycket motvilligt lite mat men mitt utmärkta luktsinne var inbäddat i snor och är fortfarande helt ur funktion. Det är det värsta med att vara förkyld, man känner ingen smak på nånting!! FIIISK!!

Nu lyser solen. Men eftersom jag blir svimfärdig av att resa mig ur soffan och har den äckligaste finnen i förkylningsgnällets historia kan jag inte gå ut riktigt än. Min kusse fyller 15 (!!) så vi ska dit på fika i em. Laddar nog i soffan.

Passar på att avsluta med att gnälla lite om min ekonomi. Jag är PANK!! (förkyld och pank...inte lätt det här) och lönen kommer inte förens om massa massa dagar...FIIISK!!!

vilken partyfredag det var igår!

Fredag 17/4 kl 15.20: SOL och after work med Linnea, Tuva och Fille på Mosebacke. Mycket trevligt. Sen försvann solen och istället kom isvindar och aggressiva skuggor. Det var så kallt!! Min kropp skakade okontrollerbart. Inte hade jag supervarma kläder heller.... Till slut gav vi upp och jag  och Fille gick hem till honom och delade på en flaska rödvin och planen var en härlig pubkväll med irländska sånger.  Vi var laddade!
Det bliev ingen pubkväll. Istället låg vi i soffan, lite småfulla,  och slumrade under en filt och kollade på "så ska det låta". Vilken partyfredag!

Idag är jag jätteförkyld. Jag kan inte andas med näsan och jag  känner ingen smak eller lukt och jag är sur.

Grattis lillebror!

Dagen är kommen. Min lillebror har tagit ett stort kliv ut i vuxenvärlden. Idag tog han körkort!!
Jag satt och fikade med en gammal vän efter jobbet (och vi pratade en hel del om att vi fyller 25 snart och att allt gick så fort och att vi börjar bli gamla nu osv...) Mitt i allt detta beklagade jag mig en aning över att han skulle ta körkort "före" mig (innan han fyllt 20, jag tog det en mån efter jag fyllt) och att det var lite svårt att glädjas 100% åt hans körkort...
Efter en stunds ältade av det ämnet så kom jag på det. Han fyller inte 20 nästa vecka, utan 22! Snacka om att jag kände mig gammal då! haha...herregud...

Med konstaterandet att jag vann den interna och hemliga körkortstävlingen så kan jag med glädje säga: Grattis till körkortet!


Mogen för körkort?.........

så var det sagt...

Idag hade vi möte med laget och klubbens ordförande. Det blir en ihopslagning med det andra ö-laget... Kändes ändå rätt väntat och jag tror att det kommer bli bra...efter ett tag. Det som känns riktigt skönt är att vi (dam och herr)  kommer att köra som Odel hela nästa säsong och att ihopslagningen blir året efter. Bra!
(och nu har Lisa chansen under nästa säsong att försöka hålla kvar/ta min plats! haha! ;oP )
Men jag tar en en halv säsong i taget - man vet ju aldrig med det här laget...

//#57 (also known as "Trean")

p-p-p-pååååsken

Jösses vad påsken flög förbi snabbt den här gången! Fullt upp alla dagar med vänner, släkt, fest hit och grillning dit och så mer fest...Alkoholintaget har varit stort dom här dagarna (för vissa var det tydligen lite fööör mycket alkohol...haha!) och nu tror jag att jag har abstinens! illa...men jag kör stenhår detox så det ska väl ordna upp sig så småningom. 
Nu är Vännen tillbaka i grannlandet och vardagen rullar på som vanligt. Hade det inte varit bra väder så hade jag nog deppat en aning MEN snart är det sommar och allt blir underbart!

dagens...

Dagens Topp: att jag och L vann lottningen och fick gå hem från jobbet kl 9.30!! I like!!

Dagens Flopp: att det är förbannat svårt att hitta en schysst vårjacka!

(dagens topp 2: att Lotta kommer hem över påsk!)

fuckfuckfuckelifuckigen!

men vad i helvete!? Idag dog min ipod!! Den har laddats utan framgång. ALLA MINA PRYLAR GÅR SÖNDER SAMTIDIGT OCH JAG BLIR GALEN!!! jag har inte inte inte inte inte råd att köpa ny just nu. Jag kan inte ens åka buss utan den. F-HAN!

(sen kanske det är ytterligare ett tecken på att jag ska ha en iphone....men det är jävligt irriterande!)

fuckfuckfuckelifuck

tappade mobiljävlen i marken och nu har den i fet spricka i displayen!! faaaaaaaaaaaan!!!
GE MIG EN IPHONE NU!

Årets första!

Idag åt jag årets första magnum mandel! När jag äter glass så ser jag ut så här:

(obs! ej arrangerad bild)
Mmmm..... men jag tycker nog att mina vänner överdriver en smula när dom påstår att jag har glass runt hela munnen. Jag lever lite efter måttot: "Den som spar, han har!" (när det kommer till glass)

Idag inhandlandes också årets första flaska rosé! Den skall avnjutas i solen vid lämpligt tillfälle.

Glad vår!


RSS 2.0