idiotgrannar...

Vaknade mitt i natten av världens smäll!! det lät som en bomb precis utanför min dörr. Lyssnade efter skrik men det kom inget så jag tryckte in öronpropparna och somnade om och drömde mardrömmar om mord och död hela natten. 
När jag halvt sovandes gick ner för att möta min pappa känner jag att det luktar ovanligt äckligt i trappen. Gnuggar bort lite mascara ur ögonen och ser att det ligger raketrester överallt! Nån jävla idiot har skjutit en raket innanför porten!?!? Vilken jävel!! Jag är så upprörd så jag ska sätta upp en lapp!!

Men nu ska jag inte va sur och grinig för snart vankas det nyårsbandy på ekvallen! Vinterkläderna och varma stövlarna åker på och nu ska jag fixa glöggen och packa ner jägern. Nyår ska alltid firas med bandy!

Gott Nytt År!!

Filmkväll

The Duchess - vilken film! Jag uppmanar alla som gillar brittiskt kostymdrama att se den. Alla dårar som inte gillar brittiska kostymdraman kan se den och bli frälsta!
Elizabeth - the golden age var också bra. Mer brittisk accent åt folket!!

Norénjulen är över för denna gång...

Äntligen är julen över! Är det mängden julklappar som gör julen rolig? Dom senaste åren har klapparna minskat (men i år fick jag faktiskt den bästa klappen av farmor och farfar och mamma och pappa!) och det blir liksom inte lika kul. Blir lite irriterad över kusinernas 24 julklappar. Dom har ingen aning om att allt försvinner en vacker dag. Moahaahaaaa!!
När går gränsen för att få julklappar? Finns det en uttalad ålersgräns? Min moster och morbror vet tydligen när den gränsen är, för jag och min bror fick inget av dom i år. Inte ens en liten pocketbok (standardklapp)?! Jag struntar i att jag framstår som en liten bortskämd skitunge men jag behöver tydliga ramar inom det här ämnet.


swoosh

Nu har Lotta åkt hem. Som vanligt blev allt superstressigt och jag får se hur mycket hon har glömt den här gången. Det är faktiskt lite skönt att slippa alla hennes grejer över hela mitt vardagsrum i en enda stor hög. Fast nånting säger mig att jag kommer att sakna hennes skit överallt om ett par veckor. Hon kommer hem igen snart men det känns alltid lite i hjärtat när hon åker... Hon kommer liksom instormandes tillbaka i mitt liv och lika fort stormar hon ut med hennes blytunga väska. Var hon verkligen här?

Äh, nu kan det vara så att jag är lite bakis-sentimental idag.


Dan före dopparedan...

Julskinkan är i ugnen, julmusten på kylning, julmusik i bakgrunden men ingen snö!!! Julstämningen är lika med noll...

forts...

Ingenting gick sönder...tills LOTTA kom och hade sönder ett vinglas. Det är det tredje vinglaset som går sönder på kort tid! Får nog skriva upp vinglas på önskelistan i år.
Småtjejerna skötte sig iaf bra (nästan lite för bra, dom blev nästan tråkiga) men sen spårade det totalt. Fel. Vissa spårade. Rejält. Alla var rätt fnissiga under middagen och innan tjejerna fattade att dom kunde beställa in sliskig päroncider själva så smög dom in på toan och drack öl som dom hade i väskorna.
Helsing knäckte sen en öl under bordet på restaurangen och hällde upp i sitt glas. Sen höll hon upp burken i luften och utbrast "va ska ja göra me den hära nu raaaaaa?!". Diskret?  Njaaaa...(kan tillägga att våran tränare är en sur nykterist och dessutom polis...)
Efter den ölen brast det och hon visade upp sina konster i servettvikning och hur man gör två hål i servetten och har den som mask för ansiktet. Detta fenomen uppvisades vid ett flertal tillfällen. Jag hade turen att sitta brevid henne och Denise under hela middagen och jag kan lova att jag skulle dött av skam om det inte vore så att dom trots allt är så himla härliga! Mina småfulla lagkamrater... Moderskänslor varvas med fy fan vad ni är jobbiga-känslan och jag gillar det!

Match idag, samling kl 09.00!! Tungt att gå upp. Mystiska rivsår på händerna som svider och minnet av en maktkamp med lillebror på Glashuset, drinkar med Maran, fyllesnack med den ena och den andra börjar komma upp i huvudet. Bångest!!! (Erica, säg ingenting! Vi har pratat färdigt om det!)
Majoriteten av laget hade inte sovit mer än 2-3 timmar och vi vann med 21-1. Kul. Mindre kul är att jag bara gjorde 3 poäng...Illa.

Eftermiddagen har spenderats i horisontalt läge i min soffa, ericas och mattes soffa och på deras köksgolv. Allmänt bakisflumm med härliga vänner är det bästa som finns ibland! Snart kommer Lotta så jag måste passa på att utnyttja min soffa maximalt. No time to waste!

lugnet före stormen

Om 4 timmar kommer mitt hem, min borg, att invaderas av ett gäng glada och förväntansfulla 17-åriga tjejer. Vissa kommer att ha alkohol med sig. Det vankas förfest!! Funderar allvarligt att ställa undan ömtåliga föremål som befinner sig på "utsatt höjd", min erfarenhet säger mig att risken för att saker går sönder är stor. Känner att jag liknar mina lagkamrater med 2-åringar...haha! Hur ska det här gå??
Jag börjar redan ångra mig...
Fortsättning följer...

fullt ös medvetslös!!

idag har det varit fullt upp! Alla minior - och juniorelever har åkt skridskor på ekvallen hela dagen. Det var jättekul! Alla elever åkte på som bara den och jag med! "Det var typ 2 år sen jag åkte sist och mina skridsor är osliiiipade" sa jag typ till alla som låtsades bry sig. Nu var det iofs sant och jag var en aningens nervös.
Efter att snörat och snörat om 146 skridskor (nu fattar jag varför pappa alltid suckade när man gnällde över att det var för lööööööst eller för håååååårt snörat...) så skred jag, något försiktigt, ut på isen och bad en bön att jag inte skulle ramla.
OJ oj oj! Det var minsann ingenting att vara orolig över. Jag åkte som en Skridskogud! Körde några gamla tricks och impade på både elever och pedagoger. Spelade lite hockey/bandy med två killar i femman och fullkomligt dominerade! Livet var härligt och jag njöt i fulla drag...tills...en sur (och totalt ifrånåkt och bortfintad) kille skjuter en puck på mitt smalben!!!!???!?!? Bulan kom på 17 sek och smärtan var över mig. Cool pedagog som jag är kunde jag inte visa hur ont det gjorde, så istället för att kasta mig ner på isen och vråla vilken jävla sepe-unge han var och hur sjukt i helvetes ont det gjorde så bet jag ihop läpparna och räknade till 10 och försökte andas utan att gråta. Jag vet inte om jag övertygade någon...

Efter jobbet kastade jag i mig mat och sen var det dags att städa. Jag kan inte städa utan Stevie Wonder så vi poppade loss i lägenheten som aldrig förr! Nu ligger jag utslagen i soffan och kommer troligtvis inte att resa mig inom dom närmsta timmarna. Våga inte ringa - jag orkar inte hämta telefonen!

är det möjligt...?!

...att när jag stod i slussen seeeeeent inatt och var jättehungrig fick ut en hundring ur bankomaten?? Slog på stort och köpte en french hotdog och en läsk. Lycka!!




jag vill jag vill jag vill

Klockan är snart 12 och jag har  två tankar i huvudet:
jag vill ha alkohol (vinglögg, öl eller vin. Inte sprit)
jag vill bo på söder.

Tänk om jag bodde på söder och hade alkohol? Då skulle mitt liv vara perfekt...


Fredagsfika och luciatåg

Jag har jobbat galet mycket dom två senaste veckorna och jag är helt slut både i kroppen och huvudet. Men nu ska jag inte gnälla så mycket mer om det - jag har haft mardrömmar om jobbet varje natt också - för jag har nog skött mig rätt bra på jobbet.

Och imorrn är det dagen jag väntat på. Fredag! Det vankas fika hos Mia med hemmabakat fika och jag har minsann också bakat! (blev ju tvungen när jag fick veta att Mia bakat lussebullar. Blä! som om inte det var nog så erbjuder jag mig att köpa nått annat... köpa!?!?!? jag har absolut INGA pengar! vad tänkte jag med?!?! det fick bli en kladdkaka och jag kanske gör en smulpaj med hallon i morgon bitti?...)
Efter fikat ska jag kolla på när Nellie lussar på hennes förskola. Det är första gången jag får se det! Kameran ligger på laddning och Nellie tycker att det är jättekul att jag ska komma och titta. Mys.


plingelingelingling tåget går ut i vida väää....eller inte

Övat på luciatåg med skolbarnen idag. Kaos. Jag är helt slut och vill mysa med barnen på förskolan istället.

buu...

Idag är labilitetens dag (kan man säga så?). Jag är labil idag. Gråter om jag ser det minsta sorgligt på tv, när sverige får medalj i längdskidor (som kanske är det tråkigaste på tv!), när jag pratade med mormor en stund, hörde en bra låt och pratade med en ledsen vän. Buu

"Det här är den bästa partylåten, speciellt att dansa till!"

min vän kläckte ur sig detta hemska påstående under vinkvällen igår. Samtidigt som hånen haglade satt hon på golvet och gungade sakta fram och tillbaka och dansade...



eller är det jag som är en partypooper?

Halv el?

Jag har ingen el!!? eller, lamporna "lyser" med halva styrkan (ser lite obehagligt ut här nu med flammande lamps) och knappen på TVn blinkar grönt, och det har den inte gjort förut... Ingen TV på min lediga (och regniga) dag alltså...

Ahh...rast

Jag sitter i pedagogrummet på jobbet med lätt hjärnblödning. Mitt huvud värker, mina birkenstock stinker och mina naglar är förstörda efter milojontals överdragningar av overaller och smutsiga galonisar över vinterskor. Gillar, nej älskar att jobba med barn. Oftast. Idag är inte en sån dag. När barnet X för 36546876531 gången sprungit tvärs igenom lokalen skrikandes nått på pokemonspråk (trots 13654 tillsägningar/varningar/tama försök till good cop-bad cop)fick jag nog: "Nu sitter du här och räknar ränderna på fiskarna i akvariet en stund!!!"

Känner mig inte riiiktigt som en Überpedagog just nu...

RSS 2.0