La la lasagne!

Storhandlat idag och nu har jag slängt ihop en lasagne. Helt spontant sådär. Det luktar sååå gott och den är snart klar. Smarr!
Ska passa på att tacka mamma för ekonomiskt stöd i mataffären. Tack!

Scääääry 1, 2 och 3


Sitter i soffan och slötittar på Idol när min hemtelefon ringer!? Jag använder aldrig den och ingen ringer till det nummret. Hoppade en meter upp i luften när dom gälla, hemska ringtonerna från den gamla (och fruktansvärt fula) telefonen tjöt ut i lägenheten. Det var Scäääry 1. Jag vägrade självklart att svara, om det är nån jag känner och vill mig nått så ringer personen nog på mobilen.

Scäääry 2. mobilen ringer. okänt nummer. Jag svarar sådär självsäkert och med ett lätt stressat tonläge som bara jag kan (många tror att jag heter Hanna eftersom jag lätt pratar för fort för att jag själv ska hinna med...haha) och det är en körmedlem som ringer. Jaha? varför ringer folk från kören en söndag förmiddag liksom?
Jo, jag kommer att föreslås till en plats i styrelsen! Scäääry 3!!! "vi behöver någon lite yngre med roliga idéer och du har ju humor och är snabb i huvudet" men hjälp...ingen prestationsångest här inte...heeeeh...

snart snart...

Nu är det sent på fredagkvällen och det är bara några timmar kvar tills jag får träffa min efterlängtade vän som kommit hem på besök! Känns ilte som dan före dopparedan, undrar om jag kommer att kunna somna?
Imorrn ska jag städa lyan, eftersom min vän inte har sin lägenhet kvar och att jag inte har barn att ta hänsyn till, så kommer folket hit istället. Musik, vin och vänner. Helt klart värt det!!

Det har varit en lång dag. Det började med att jag fick ingripa som fågelräddare imorse när en stackars fågel (lite gul och blått huvud) hade lyckats ta sig in i min trappuppgång. Den hade panik och flög in i fönstret hela tiden och tillslut sa det PANG och den ramlade ner rakt nedanför min lilla trapp. Och där stod jag utanför min dörr, lätt panikslagen med ångestklumpen i magen. Inte kunde jag bara gå förbi den och lämna den där. Icke! Till handling!
Det var bara att hämta en gammal tidning, putta upp den och bära ut den. Det var lite läskigt för både fågeln och mig. Väl ute på gräsmattan vaknade den till liv och flög iväg. Ett mirakel!!  jag var mycket nöjd när jag cyklade iväg till skolan (utan att stänga fönstret där fågeln hade flugit in...smart...) och skrev prov i min samhällskurs och jag tror att det gick bra. hoppas hoppas.

Sen träffade jag Emma (som tokdissade mina nya bågar), åt köttsoppa och fikade. Mys!

Kvällen bjöd på en liten återförening med en gammal vän. Kändes lite konstigt i början men det slutade bra. Skönt.

Nu är det dags att knyta sig, det blir nog en lång dag imorrn också!
 
ps. när jag kom hem sen så såg jag att det fanns en liten blodfläck i trappen efter fågeln...uuusch. ds.
 

Kreativ eller Lat?

Idag har jag varit otroligt kreativ! jag som aldrig har trott att jag har någon form av kreativ ådra i min kropp, som jag har gått och lurat mig själv i alla år!
Idag har jag gjort en lista på allt som jag vill göra om i min lägenhet. Den blev lång. Egentligen är det två listor, en "det här skulle jag göra om jag hade hur mycket pengar som helst"-lista och en lite mer realistisk lista (som är mycket kortare och inte alls är lika rolig).

Fick ett ryck och möblerade om i vardagsrummet, vilket var rätt jobbigt för min tv-bänk är sjuuuuuukt tung! jag var tvungen att sick-sacka den en decimeter på varje sida för att den skulle flytta på sig. Det trista är väl att det kändes jättekonstigt när jag väl hade möblerat om, så det var bara att flytta tillbaks allt igen. Meningsfullt? -Njaa  Kreativt? -Jajamensan!

Nu kanske (typ mina föräldrar) någon tänker "Men borde hon inte plugga istället för att drömma om heminredning?"
Det är faktiskt så att jag inte är lat, jag har hunnit med att plugga också (blev ju väckt tidigt) och det känns bra inför provet på fredag. Jag ser fram emot fredag. Det ska bli skönt att bli av med provet men framför allt kommer vännen från grannlandet hem på besök!!! Jättekul att träffa henne igen! mindre kul är att jag måste plugga hela helgen, är pank och att jag ska jobba på måndag innan min lektion. Men det gör inget för jag är bara glad att hon kommer hem!!

Nu har jag nog latat mig lite, bäst att sjunka ner i skolboken en stund innan träningen...har hört att träning ökar kreativiteten? To be continued...

Monteringshjälp??

Det är andra dagen jag vaknar och tror att 1. Någon knackar på min dörr och/eller 2. Mitt alarm har fått knäppen och ringer för tidigt och med ett nytt, konstigt ljud.
dunk dunk dunk dunk dunk......dunk dunk dunk dunk dunk.....osv. men sen hör jag ljudet som får mig att inte att det är ingen som knackar och att det inte är alarmet som spökar. Det är någon som BORRAR OCH SPIKAR halv nio på morgonen!!!!

Vem gör det? (Jag vet med säkerhet att det inte är folk från värmdö bostäder som jobbar för dom kan man inte ens ringa så tidigt och dom kommer iaf inte innan kl 10 på morgonen) och två dagar i rad?!!?
jag misstänker att min högra granne försöker montera ihop en stor IKEA möbel, jag känner igen ljudet av träpluggar som bankas ner med skaftet på av hammare, varvat med lite skruvdragande. Men varför sätter dom igång med det så tidigt?? Det som är mest irriterande är att när jag väl plågats upp ur min säng och är "vaken" så slutar dom!

Om det är samma visa imorrn så kommer jag att sätta upp en lapp i min port och fråga om det är någon av grannarna som behöver monteringshjälp (och om det är dom jag tror så ser dom inte speciellt händiga ut)...


Jag har blivit utmanad!!

Som nyblivien bloggare fick jag en "utmaning" av min erfarna bloggarvän. Jag vet inte vilken del i utmaningen som ÄR själva utmaningen men jag är som sagt ny...
Här är utmaningen jag fick av vännen.  Det är alltså hennes svar!! (jag kan inte göra såna där hjärtan btw...och det kanske märks på svaren)

5 saker i min frys

♥ iskubslådor med barnmat ♥ rostbröd ♥ köttfärs ♥ gröna ärtor  ♥ Ben & Jerrys Fossil Fuel ;-)

5 saker i min garderob
♥ leggins ♥ klänningar  ♥ t-shirts ♥ randiga polarn & pyret långkalsonger ♥ stickade sockor

5 saker i min väska
♥ nycklar  ♥ 1 tetra NAN  2  ♥ sax  ♥ mobilen ♥ kalender

5 saker i badrumskåpet
♥ tops ♥ idominsalva ♥ Elizabeth Arden Eight hour creme ♥ tandtråd ♥ parfym

5 saker i min bil (har inget körkort men äger iaf halva bilen haha)
♥ Tures bilbarnsstol ♥ Reservdäck? ♥ Parkeringspengar  ♥ P-skiva  ♥ sån man skrapar rutorna med

Nu är det dags för mig att anta hennes "utmaning". **Trumvirvel**

5 saker i min frys
bröd, kycklingfilé, fläskfilé, vinkylare, äckliga bullar

5 saker i min garderob
galgar, t-shirts, matchställ, mjukisbyxor, en trumpet

5 saker i min väska
bläckpenna, ultracreme, iPod, tamponger, plånbok

5 saker i mitt badrumsskåp
nagellack, nässpray, inotyolsalva, örhängen, tofsar

5 saker i mammas bil (jag har ingen egen bil)
hundhår, sån rulle som man tar bort (tex hund) hår med, bananskal, en bra cd-skiva (min), handduk

Hoppas du blev nöjd nu...

TADAAAA!!!

Nämen nämen, har man sett på maken? Vilken snygg blogg jag fått!! Tyvärr kan jag inte ta någon ära för den nya designen, utan det är min kreativa vän Emmy a.k.a Brain som stått för det mesta.  Hon fick "fria händer, bara inget rosa!" vilket betydde typ att hon fixade och jag tyckte till om allt hon gjorde. Äntligen lite omvända roller för Muscle and Brain, eller vad tycker du Emmy?
Jag våldgästade henne och hennes familj igårkväll och vips så satte hon igång att skriva htlm-koder som bara den... Själv satt jag och försökte charma Ture så gott jag kunde. Han va lite svårflörtad i början men efter lite mat (jag fick spagetti och köttfärssås - tack Riccard!- och Ture fick någon slags rotgrejspure av illaluktade slag) så sken han upp som en lite rund sol. Söta söta Ture.  Sen bjöds det på dessert efter middagen: glass med strössel. Smarr! Tror minsann att jag ska besöka dom oftare...

Så alla ni som tycker att min blogg är jättefin och vill ha något liknande: jag kan inte hjälpa er. Jag kaaanske kan fixa lite konsultation (jag blev helt plötsligt Emmys agent) till rimligt pris. Om ni har tur. Kontakta mig per telefon kl 14-14.30 mån-ons. 16.30-17 tors. Vid akuta fall nås jag även på söndagar 19.45-20.

MIn dator är fortfarande på lagning, nu har jag varit utan den i 6 dagar, och nu känns det inte liiika hemskt (kan va för att jag sitter vid pappas dator nu. jag ska sova över här inatt så att jag kan plugga hela dan imorrn = jag har tillgång till massa datorer hela dagen!! Su-su-su-suurfaaa! ) men om dom inte har ringt på fre så ringer jag dom! Det kan väl inte ta mer än två veckor?!

Nepp, nu ska jag dricka upp mitt vin och börja smöra för mamma så att hon bäddar åt mig. Moahahahaaaa

Jag tog steget...

...och lämnade in min fina fina dator på lagning i måndags. Så nu är jag utan dator och livet blev sååå mycket svårare. Den enklaste saken som att se vad som kommer på tv är omöjlig. Det är nämligen så att texttv inte visar ALLA kanalerna och det måste man ju bara ha! hur ska man annars kunna göra en ordentlig bedömning om vad man ska kolla på?

Det värsta är att jag inte vet hur länge dom kommer att ha datan. "Vi ringer dig när den är klar" sa den läskigt glada tjejen på LAN-Master AB. Jag vågade inte fråga hur lång tid det kunde tänkas ta. Tänk om hon hade sagt 3-4 veckor?! Det är ju hur lång tid som helst! Det har gått 4 dagar och jag är redan nipprig av dataabstinens!
(just nu är jag ute hos mina föräldrar och ockuperar deras dator. Det är meningen att jag ska skriva en laborationsrapport ...men av nån anledning så kommer jag på massa andra saker som jag måste göra på internet: mailen, face, bloggar.  mycket viktiga saker alltså...) 

Nej, nu måste jag ta tag i min "jonjakt" och identifieringen av okända salter! Hua...

Boktips!

Tänkte att jag skulle plussa för en bok som jag läser. "Illusionen om Gud" av Richard Dawkins. Jag tycker att den e fantastiskt bra och man får sig flera tankeställare. Så här står det på bokens baksida:

"Biologen Richard Dawkins är förmodligen världens mest kände ateist. I "Illusionen om Gud" tar han sig an Gud i alla hans existenser - från Gamla Testamentet sadomasochistiska tyrann till upplysningsfilosofernas "Himmeska urmakare". Med humor och allvar visar han hur ofantligt osannolikt ett högre väsen är och hur tron på ett sådant inte bara är felaktigt utan kan vara rentav farligt. Dawkins motbevisar också den vanliga uppfattningen att religionen skulle vara en förutsättning för ett moraliskt och rättfärdigt leverne. Med historiska och samtida exempel visar han hur religion föder intolerans, arrogans, förtryck, övergrepp mot kvinnor och barn, krig, homofobi med mera. "

LÄS DEN!

Le weekend

Fredag idag och jag vill göra nått kul! Veckorna flyter på rätt segt och på helgen vill jag träffa vännerna, dricka vin, skratta och va glad! Mulle Meck och jag kanske ska hitta på nått men hon ringer ju aldrig... jag vill bara lämna ön för några timmar och låtsas att jag bor i stan. Och nu när Riksbanken höjde reporäntan (nu uppe i 4,75% = högsta räntan sen krisen under tidiga 90-talet!)  kommer det va ännu mer omöjligt för mig att flytta, eftersom det tar minst ett år innan räntehöjningarna börjar ge utslag...

Jösses, vad hände där? man kan nästan tro att jag e vuxen som bloggar om reporäntan en fredag. Haha

Bollhav och morötter

Idag bjöd min guddotter Nellie mig på middag hemma hos hennes mamma, ett mycket trevligt initiativ av henne tycker jag! Det är andra onsdagen i rad som hon bjuder på middag. Kanon för en fattig student ;)

Nellie är 3 år och helt galen och alldeles alldeles underbar! Hon blir jätteglad när vi ses och vi ska leka leka leka leka. Hon har ett stort bollhav i sitt rum och där satt vi och kastade bollar på väggen som studsade tillbaka i bollhavet, la pussel (mycket pedagogiska som hon fått av mig btw), kollade på Pippi och busade i största allmänhet . Hur kul som helst! Nellie skrattar så där härligt så jag smälter. Jag fattar inte varför jag inte har tagit mig tid att vara mer med henne?! Dåliga dåliga gudmor som jag är. Men nu är det minsann ändring på det!

Det bästa just nu är att vi har ett eget internskämt!! Jag och min guddotter på 3 år har ett internskämt! Fantastiskt!!
Förra veckan när jag var där så kollade vi på filmen Dunderklumpen. Konstigt nog känner jag typ ingen som har sett den filmen (hur är det möjligt!?) och inte Nellies mamma och pappa heller... Anyway...I filmen finns en kanin som heter En Dum En (Gösta Ekman gör rösten) och han säger till Dunderklumpen: "En Dum En tror att näsan är en moorrooot!" Det tyckte både jag och Nellie va hysteriskt kul och nu säger vi det till varandra eller pekar lite på näsan och skrattar! Och hennes mamma och pappa fattar inte ett dugg.  Det gör ju allt ännu mer kul så då skrattar vi ännu mer!
Min fina fina Nellie!
 
                                                   
  En glansig gudmor och ett litet blont troll med ketchup runt munnen

                                                                                     

Pyssel, vin, skratt och nästan lite gråt

Änliiiiigen!!! Nu har jag och Erica pysslat med albumen som vi kämpat med ett bra tag nu. Vi e i princip klara och det känns asskönt! Pyssla e inte direkt min grej (fråga Erica som tröttnade efter 4 min pga min bristande förmåga att "överlappa" och klistra in bilder)  och jag kommer inte göra om det här på ett bra tag!
Men bra blev det! Jag vill också få ett sånt fint album nån gång. Känn piken people...

Det roligaste och bästa med att göra album till andra e att man har Total Makt om vilka kort som ska va med eller inte.
Dom abslout värsta korten på en själv kan man lätt slänga med ett " det här behövs väl inte?" "- nejnejnej, det kan vi skita i!" och sen skrattar man lite. Mindre smickrande (läs: fula) bilder på andra nära och kära e det hur lätt som helst att smacka in i albumen och så skrattar man lite mer! Moahahaaa!



Men va faaan...

HJÄLP MIN BLOGG ÄR ROSA!!!?

mmm...måndag

Today is the day! Den första måndagen i årets tråkigaste månad, september. Det har gått och blivit höst helt plötsligt och så länge det inte regnar hela tiden så gillar jag hösten. Det blir kallare (slipper svettas som en gnu), jag får köpa sköna mössor och halsdukar (mamma, det e lugnt, jag köpte bara en och den va billig!), innebandyn drar igång och luften blir frisk och himlen klar.

Igår kväll när jag var på väg hem så var det jättekallt och jag gick och huttrade på gångvägen - där det alltid alltid e motvind! - och när jag tittade upp på himlen var det så vackert! Jag vet att jag verkar rätt flummig just nu, men det var en väldigt fin stund. Det var min första höstkväll. Jag vet inte varför men jag har nån grej med den första höstkvällen. Då ska man gå på promenad med en god vän eller två och skratta över sina sommarminnen (hur kul det va på golfen och hur skööönt det e att det e ett helt år kvar till nästa gång!) och planera inför dom ruggiga månaderna.

En kväll i slutet av en sommar satt jag och min krullhåriga vän och längtade efter hösten. Det slutade med att vi gick runt i min lägenhet och låtsades sparka höstlöv och svängde med våra höstiga halsdukar till den ultimata höstlåten " Everybody's changing" av Keane. Det var helt galet!



Nu var jag ju själv så det blev inte av...Men jag ska tvinga med Erica på en kvällspromenad idag! Vi har äntligen tagit tag i oss själva och ska fortsätta med pysslet. Idag blir det massa friendflowers!! haha!

RSS 2.0