Akkurat akkurat!

Så var jag hemma igen! Jag är inte speciellt sugen på att sitta trångt med en massa människor i flera timmar efter två lååånga tågresor (kom på att jag ska flyga till Egypten på tis så då är det dags igen...).

Nå, jag ska väl berätta om Olso. För sakens skull ska nämnas att jag under flera år inte alls har tyckt om Norge pga. olika anledningar som tex en mycket orättvis lottning om segern i en handbollscup (-94) och en fotbollscup med hemsk frukost, dåliga matcher och annat sjukt som nog bara kan hända i ett lag med 14-åriga tjejer (-00). Under många år har Norge varit dött för mig.
Men nu åkte jag iaf dit och jag har haft jättekul!! Eftersom både Lotta, Jutte och Leni skulle jobba på kvällen skulle jag driva runt lite i Oslo sjäv och turista lite var det tänkt. Inga problem för mig, jag är inte mörkrädd och jag har hyfsat lokalsinne så det skulle nog gå bra tänkte jag. Efter ett par Irish coffee ville varken Jutte eller Leni jobba så dom lyckades bli lediga båda två. Tjohoo! Resten av kvällen dracks det fler i.c och sen slöade vi framför norska top model (inte spec bra kan jag lova).
Sen mötte vi upp Lotta på nått ställe (Mono?) där ett band spelade. Lotta, som innan dom här dagarna hade massor av pengar, pröjsade inträdet. Vi lyssnade i ca 1,28 min sen gick vi ut på bakgården så det där inträdet var nog inte den bästa investeringen...Sorry Lotta!

                                                                       

Efter en svinkall natt på en luftmadrass vaknade jag upp relativt pigg och efter lite äggröra och knäckemackor var det dags att vara Turist. Det enda jag visste att jag ville se var Oslos nya operahus. Det var snyggt men halt! Som synes på bilderna kan man lätt halka...

                                                       

Sen gick vi längs Karl Johan och jag tjatade på Lotta att hon skulle köpa sig ett par Converse (jag har varit på henne ett tag) och till sist slog hon till! Ett stycke historia skrevs! haha... På kvällen blev det middag på Fin Restaurang nere vid Aker Brygge och sen mer öl med härliga människor.

      

Trots att jag bara var där i två dagar så har jag sett en del konstiga saker: jag har aldrig sett så många personer med baggy jeans och sneakers, och varför har dom två röda gubbar och en grön vid övergångsställena? Semlan hade en teori om rödljusen som lät ungefär såhär: "för 200 år sen hade dom en kung som hette Kung Nord och då fanns det dubbelt så många män som kvinnor och därför är det två röda gubbar och en grön". Hahahahahahhaa!! Nån som kan bekräfta detta??

Jag hade underbara två dar i Oslo och jag kommer inte vänta 8 år igen med att åka dit, det kan jag lova! Oslo och jag har gjort upp och jag har lagt hatet bakom mig (men påminn mig inte om cupen -94 för då vet jag inte vad som händer) och jag kan nu säga att Jag Gillar Oslo! Tack Leni, Tove, Vicky, Jutte, Semlan och framför allt Lotta för allt!

Vad hände liksom?

Jaha, så satt man helt plötsligt i Juttes och Lottas soffa i Oslo. Mycket otippat.

Allt började igår när jag satt och pratade med Lotta på bussen ut mot Ön och jag råkade kläcka: "jag har ju höstlov nästa vecka så egentligen skulle jag kunna åka med dig." (det sa jag mest på skämt) men då såg jag hur hennes ögon glimtade till och en timme senare hade jag bokat tågbiljett.

Nu är Lotta på jobbet och hennes underbara roomisar tvångsumgås med mig haha... kvällen och eftermiddagen bjuder på irish coffee, god mat och, förhoppningsvis, billig öl. Smutt!

Nu ska jag snika lite av Juttes korvstroganoff och sen får vi se vad som händer.
Tills dess... Ha de´ha dé!

bloggblottning

Förra veckan gjorde jag något viktigt. Jag anmälde mig till donationsregistret. När jag dör så kommer mina organ kanske att transplanteras in i någon annan som behöver dom. Det tycker jag är viktigt! Om ni också vill donera kan ni göra det här: https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx

Nu vänder det!

Idag känner jag mig mycket piggare, inte behövt ta en enda alvedon! Jag ska minsann vara duktig och gå på min kvällslektion. Det ska bli fantastiskt kul att komma ut i samhället en stund.
Min plan är att vara 100 % frisk till på lör. Ska träffa en vän en snabbis i stan och sen vet man ju aldrig vad helgen kan bjuda på för skoj...så länge skojet är gratis eller väldigt billigt.

Imorrn kommer studiebidraget!! nu är det slut på nudelsoppa - tänkte jag innan jag satte mig ner och började plussa ihop alla räkningar för denna månaden - men icke. Det är extremt knäckande att ha konstant pengaångest. Varje dag sitter jag och klurar om det finns nått jag kan sälja, men jag har liksom inget av värde. Får helt enkelt ta och försöka fixa lite extrajobb men det är inte heller helt lätt. Svartjobb nån?





my precioussssssss...


Sov 15 timmar i natt och jag är fortfarande helt slut. Örat känns lite bättre (kan bero på att jag tog två underbara alvedon när jag vaknat till) och luktsinnet är tillfälligt tillbaka. Det är den enda nackdelen med nässpray, att den tar bort luktsinnet så att ingen mat smakar ett dugg. Inte så kul att äta då direkt. Kanske ett bra bantingstips?

Idag lyser solen och jag skulle egentligen ha träffat Emmy och Ture. Vi har planerat att ses jättelänge nu men det blir liksom aldrig av. Och nu är jag sjuk. Jag som skulle fått ett kort på Ture till mitt lilla galleri på min kyl...åååhhh...jag vill inte vara sjuk!!! Kan inte sjunga eller träna ikväll heller. Trååååkigt!

                         my precoiussss!!
Känslan när man har tagit två stycken sprayningar i näsan och känner hur trycket sakta sakta lättar. Det liksom sticker i hela kroppen och jag börjar alltid nysa hysteriskt innan jag kan slappna av och känna hur snoret drar sig tillbaka. Underbart!

humör eller tumör?

Glömde nämna att jag har haft ont i ländryggen (heter det så, där nere vid svanken?) i flera dagar nu, och att sitta lätt med lätt böjd rygg (typ på toa..haha) gör riktigt ont, eller att resa sig ur olika poser i soffan/sängen/matbordet.

Mitt i feberdimman kom jag på att i en film jag sett så är den en av personerna som har haft ont i ryggen länge och till slut får hon reda på att hela ryggen är attackerad av tumörer. Och så dör hon. Nu är jag hypokondriker också. Jag tror att jag ska kolla på den filmen nu.

p.s Ni som har alvedon (eller starkare piller) hemma kan väl bidra med ett par. Upptäckte just att jag bara har två små små piller kvar! Paniiiik!! d.s

Ge mig Nasonex nuu!!

Jag har gått och blivit sjuk. Inte okej! Igår låg jag helt utslagen i soffan (numera säng/matbord/garderob) medans näsan rann, 10 000 knivar i halsen och skitont i vänster öra. På äldre dar har jag gått och blivit ett öronbarn. Så fort jag håller på att bli en aaaningens förkyld så får jag som en miniöroninflammation och aj aj aj vad ont det gör!
varje gång jag sväljer så känns det som mitt öra exploderar!! Det enda som har hjälpt tidigare är Nasonex som, självklart, är receptbelagt och min är, såklart, slut. Jag var nere på apoteket igår med ynkliga, glansiga ögon och bad en liten bön att jag skulle ha ett recept kvar att hämta ut. Icke. Faaaaaaan! Jag har inte inte inte inte råd att gå till vårdcentralen och betala hundratals kronor för läkarbesök och recept. Jag får vänta tills på fre (studiebidraget kommer då) och tills dess får jag väl se ut som ett lik, inte sova på mitt vänstra öra (mitt naturliga somna in på -öra), missbruka alvedon och surfa besinningslöst på internet.

Har ni några tips på roliga sidor som jag kan fördriva tid på?

Läste igenom inlägget och känner mig lite som en gnällhäxa...men jag är faktiskt sjuk och ynklig. Då får man gnälla. Lite.

äntligen är det över...

Jag gillar USA för att dom gör så himla bra tv-serier (heroes, gossip girl, O.C), och min favorit är utan tvekan Grey's Anatomy! I lööööööv it! Det jag inte gillar med USA (ogillar väldigt mycket men det skulle bli så gnälligt om jag skulle rada upp dom nu) är att när deras super bowl drar igång så stanar hela landet och inga nya avsnitt visas! Igår fick jag äntliiigen tag i dom 3 nya avsnitten av säsong 5. Såg 1 och 2 idag och oj oj oj så spännande!! Jag ska vänta med att se avsnitt 3 till en regnig, tråkig dag. Kanske i helgen? Ni som missat GA - se serien BUMS!



Ok, jag erkänner!

Jag hade bestämt att jag skulle sluta gnälla och att nästa inlägg skulle vara glatt, roligt och positivt!
Det kommer inte att inträffa.

Jag måste bara få ur mig en liiiiiten detalj: Jag vill inte plugga på komvux. Det är tråkigt och jobbigt och jag har inte en gnutta motivation. JAG ÅNGRAR MIG!!!!!!! (OBS OBS! jag är inte alls intresserad av någon form av peppning i detta ämne. Jag ska fortsätta men jag måste bara ventilera mig lite. OK?)

Så! nu känns det lite (lite lite lite) bättre. Nästa inägg kommer bli mycket roligare, jag lovar!! ...så länge det går bra på provet imorrn och dom andra två jag har nästa vecka...eller så slutar jag att skriva om skolan. Kanske blir lättare.

Hejpa!


umgås någon?

Jag har gått och blivit socialt missanpassad sen jag slutade jobba. Jag har alltid haft fullt av folk omkring mig och liksom alltid haft fullt upp. Jobba, möten, träna, sjunga, matcher, umgås med vänner som inte spelar boll, jobba jobba jobba...det var jobbigt ibland men oftast helt underbart!!
Nu när jag inte jobbar så har jag plötsligt hur mycket tid över som helst och jag vet inte hur jag ska hantera det? Jag behöver ha mycket att göra! Visst, jag pluggar, tränar, sjunger, spelar matcher och så men jag behöver mer folk! jag hatar min längenhet och jag vill inte vara hemma! Ta mig till staden och ge mig lite puls!


Kom studielust, här skall du motstånd finna!

Motivationen är nere på noll och jag verkar helt oförmögen att ta mig i kragen...

Jag vill bara att det ska bli fredag för då ska jag på kräftskiva med jobbet. Tjohooo! Det ska bli jättekul att träffa alla igen!


to party or not to party....that is the question...

Efter lite fiskande blev jag bjuden på en fest ikväll men nu är jag sjuuuuukt trött och tanken på att vara social gör mig bara mer trött...ååh, vad ska jag göra??
Jag har spelat match, kollat på en annan match och känner på mig att jag kommer slockna efter ett glas vin liksom....och så har jag match imorrn med....men jag vill samtidigt göra nått kul!

Ska kolla på "The Hills" och bestämmer mig sen...


men ååååh...

...vilken trevlig dag jag har haft! Efter skolan åkte jag in till stan och träffade min kära vän F. Vi möttes på söder och tog en promenad till Vitan. Han hade med sin en termos med kaffe och så satt vi där i härlig höstsol och drack kaffe. Trevligt trevligt!
Som om inte en vore nog så dök en till härlig kille upp, J. Och med J kom också regnet. Då satte vi kurs mot F's lya och kollade på tv-serier och drack mera kaffe. En mycket trevlig dag.

Min fredagskväll har bestått av innebandyträning och en helt onödig tripp till stan. Skulle möta upp J efter träningen och jag stressade som en gnu för att inte bli så sen. När jag går av bussen ringer han och frågar om jag hunnit långt (jag ljuger och svarar nej, fast jag är 10 min från hans lägenhet) för han är trött och vill sova. Kul. Så det var bara att korsa gatan och gå mot bussen. Det var nog bara bra för jag har en viktig DM-match imorrn så en kväll framför TV'n passar bra.

Men imorrn vill jag minsann göra nått kul! Hör av er!

Kanske den jobbigaste onsdagen EVER!!

Igår, ons, hade jag ju det där provet som jag gnällt om nu ett tag. Det började med att jag kom en timme för tidigt till provet och fick sitta där och vänta...hade inte böckerna med mig till provet direkt så plugga lite extra gick inte. Träffade min lärare och fick tillbaka min labbrapport (som jag också gnällt en hel del om) och hon tyckte att den var bra! Jippie!

En timme senare...KATASTROF! Det var det sämsta provet jag någonsin har skrivit (och jag har skrivit många dåliga prov i mina dagar...), jag satt nästan och fnissade under provet för att jag insåg att "Nääeee, det här kommer inte att gå bra!". Jag tror att jag svarade på nästan hälften av frågorna och då chansade jag liksom!! Jag skulle tippa på att jag har ETT RÄTT.  Inte direkt optimalt eftersom jag vill höja mitt tidigare betyg i kursen, nu är jag bara glad för att dom inte kan sänka det gamla...

När jag skrivit klart provet och skrattar nervös och lätt panikartat för mig själv så kommer min mattelärare. Fick reda på mitt provsvar. 0,5 poäng från G. Inte ok!! Jag hade lite på känn att det kunde gå hur som...men ååååååh vad skönt det hade varit med G! Nu ska jag komplettera och det känns väl ganska bra ändå. Hellre det än omprov (som jag kommer göra i NkB..).

Träning på kvällen och hälften var sjuka så vi som var där fick det asjobbigt. Det är inte sååå kul att göra övningar som är gjorda för minst 18 st när man är 11. Det blir irriterat och trist.
Efter träningen skulle jag och Lotta dricka vin och umgås lite innan hon skulle åka "hem" till Oslo på morgonen. Båda var jättetrötta och det blev inte så mycket snack eller vin. Vi hade planerat en mysig frulle ihop imorse, men vi (lotta) försov oss så det blev superstressigt och alltså: Ingen mysig frulle. Snabb packning och ett snabbt hej då. Ganska skönt att slippa ett utdraget hejdå igen.  Men nu kom det minsann en separationsångestklump i magen. jaja, det är snart jul och då får vi umgås igen!




Prov idag! (och vi får se hur det går...)

Om en liten stund ska jag ha prov. Det här ska jag kunna:

atommodellen
atomvikt, masstal och isotop
blandning och kemiska föreningar
periodiska systemets uppbyggnad
molekylförening och jonförening
ädelgasstruktur
jonbindning och elektronparbildning
syror och baser
luftens beståndsdelar
dipol
pH-skalans uppbyggnad
grundämnet kol- rent och i kemiska föreningar
strukturformel och summaformel

kolväten
förbränning av kolväten
alkoholer, organiska syror
estrarnas uppbyggnad
fett och proteiners uppbyggnad och användning
kolhydraternas indelning och användning
växtceller och djurcellers uppbyggnad
cellandning
celldelning

cellens kommunikation med omgivningen

!?!??!!? Inte lite direkt...
Det med fet text kan jag. Tror jag iaf.  Önska mig lycka till - jag kommer att behöva det!!

RSS 2.0