ett litet smakprov




"familjen?! vart är vi på väg??"

Jag har laddat ner den genom tiderna bästa julkalendern: Sunes Jul. Jag sitter och fnissar framför datorn varje kväll. Det är ju för braaa!!! Det som är extra roligt är att min pappa är precis som Sunes pappa Rudolf!!!

Min pappa får, liksom Rudolf; hysteriska svordomsutbrott med jämna mellanrum (det kan vara nått med bilen, brist på nikotin, en fläck på köksluckorna, hunden, barnen, frun eller vad som helst) , stjäl julgranar, har superbra valla-tips (till skidorna), har problem med ljusslingan till julgranen, blir lätt irriterad när han förlorar i spel/tävlingar, har tendens att vara lite dumsnål, skrattar åt sina "roliga" skämt och sist men inte minst så är han ofta rätt pinsam. Men jag gillar honom ändå. Kanske just för att han är precis som pappa Rudolf...

                    

vågor

Idag fick jag en stor våg av saknad. En "det är ju fredag och vi borde dricka vin ihop men du är inte hemma"-saknad. Den skjölde över mig och lämnade mig lite tom. Ibland kan jag få små vågor som går över rätt fort men det här var en Stor våg...

                      

Today is the day...2

Den här dagen har jag inte väntat på men nu är det ett faktum. Jag fjällar! men...jag.är.inte.bitter.för.det.

Today is the day...

Idag är en dag som jag har längtat efter länge! jag ska göra 3 saker (varav 2 jag har sett fram emot)
- studiebidraget kom idag så jag ska köpa busskort!!!! hej igen, sociala liv!!
- kl 13 ska jag ha möte med mig chef om to study or not to study...that is the question. Lite läskigt.
- kl 14-16 ska jag jobba på miniorerna (om chefen ringer måste och frågar måste jag ju visa att jag vill jobba).

Men innan allt det här ska jag faktiskt plugga. Faktiskt.

Söndagsmys

Vaknade tidigt trots en sen, intensiv och mycket trevlig spelkväll igår, och efter lite degande i soffan så kom jag på den eminenta idén att ta fram mina julgrejer: en löpare och tre ljustjossan. Pyntet avnjöts med traditionell julmusik. Stannade upp och kände mig som 75 år när jag gick runt med dammvippan och trallade på "nu tändas..." och "hosianna".

Nellie och Emma kom upp på fika och jag bjöd på gammalt kaffe som inte va gott, gamla rån, gamla karameller och havregrynsgröt. Smarr! Sen lyssnade jag och Nellie på sånger från olika Astrid Lindgren filmer. Nellie dansade i vardagsrummet och jag bara log som...ja, en 75-årig tant. Hon är ju så fin. Min guddotter!

Nästa projekt är att köpa en sjärtlapp/pulka så vi kan åka tillsammans. Hon är lite feg så jag känner att det är mitt mission att introducera Lejonbacken (The Best Pulkabacke in Gurra. Ever!) bra trist att "åka" ner för en vägbula och låtsas få pirr i magen och ropa tjohoo... vad kostar en pulka??

äntligen!

Så här såg det ut i morse när jag tittade ut genom sovrumsfönstret. Mys


I fortsättningen kommer jag bara att lägga upp Icke Roterade bilder. Endast för att jävlas!

Så det så

fredag 2.0

Nu finns det mjölk och ägg i kylen! Eftersom det är fredag så blev det en julmust också. Lyx!
Medans jag väntar på att en dammsugare ska komma flygandes hit (och helst göra allt jobb själv) så ska jag fika med min kompis Magdalena. Inget är så gott som en snik-latte! moahahaa

fredag 1.0

F-f-f-freeedaaag!!
har just satt igång en tvätt och senare idag blir det storstädning! ska fråga min granne om jag får låna deras dammsugare eftersom min kanske är världens sämsta...någonsin!
Ska strax kila iväg på lektion. Kila=hasa väldigt långsamt.

Och om jag har råd så ska jag köpa mjölk idag. Då blir det gröt istället för knäckebröd (som precis som smöret snart är slut)!

Fortsättning följer...

Det finns fler än jag som inte gillar löpband



Man kan undra om den här killen aldrig har sprungit i hela sitt liv??

Det jag önskar mig mest av allt just nu är...

ÄGG!!!!
I två veckor har jag levt på vatten och knäckemackor med smör. Det har gått bra men nu vill jag ha pålägg!! Matkassan är obefintlig men på tisdag kommer studiebidraget. Då ska jag köpa mat. Har inte köpt någon mat den här månaden så min kyl är deprimerande tom.

Så här insprirerane ser den ut



margarin, tomatsoppa som jag inte vågat smaka, lingon och jordgubbssylt (utan tillsatt socker och dom är inte goda!), bregott och johnnys senap. Tveksamt om jag kan svänga ihop nått smarrigt av det...
...Och som ni ser så har jag vissa svårigheter att rotera bilden...Irriterande? JA!

Näääeeeee...

...FY vad jag är trött på livet!
speciellt följande (utan inbördes ordning):

- regnet
- skolan
- min privatekonomi
- nacka värmdö posten
- kvartsfinalen mot bajen imorgon kväll 
- min kropp är inte brun längre utan juggegrå som vanligt

Men...
det här gör mig på lite bättre humör (utan inbördes ordning):

- att jag och Emma ska till Forum imorgon på dan
- vårat nya matchställ och overaller
- choklad
- Lottas goda råd
- Sigge, Nellie, Millian, Ture, Ruben och Alla Vänners underbara barn. Era barn gör mig glad!
- youtubeklipp med Rikard Palm

kalas, kupp, konsert och kanske lite kamel?

Ännu en helg är slut och jag har haft fullt upp. I fredags hade jag träning till kl 20 och sen var det raka vägen in till stan på Michaelas kalas. Där vankades det spel och tävlingar (fick panik och prestationsångest så fort jag hörde orden: "och nu när broman är här så kan vi....börja tävlingen" inte ok!). Efter ett tag satte tävlingsinstinkten igång och jag fullkomligt dominerade!! Ibland kan spel vara kul. Oftast när jag vinner. Haha

Efter några ynka timmars sömn var det dags för innebandykupp. Det gick sådär. Kom tvåa och fick en silvermedalj. Jag var bra nära att göra en Ara och lägga medaljen på plan och gå iväg men egot i mig ville ha den kvar så det fick bli en kompromiss: medaljen hamnade i fickan. Jag var i sporthallen från 8.30 till 22.20....en lördag.

Idag har jag haft konsert i kyrkan med två andra körer (en ok och en asdålig) och Stockholms Akademiorkester. Det gick väl också helt ok men dom gånger vi sjunger med orkester så brukar jag mest lyssna på dom, läsa deras noter och liksom försvinna in i min egen musikaliska lilla värld....

Och till sist ska jag skriva att min pappa fyller 50 år imorgon och som en present så åker vi till Egypten på tisdag! Jag ska sola, bada, dricka massor av härliga drinkar, plugga lite, spela volleyboll med lillebror och kanske rida på en kamel? Tack pappa för att du fyller 50!! Om några år är det mammas tur och då hoppas jag på en tripp till Alperna!

RSS 2.0